STRAF VERHAAL: Twee jaar nadat hij zelf letterlijk door het ijs zakte op WK, redt veldritcoach nu het leven van een supporter

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
STRAF VERHAAL: Twee jaar nadat hij zelf letterlijk door het ijs zakte op WK, redt veldritcoach nu het leven van een supporter
Foto: © photonews

Als het WK veldrijden wordt gereden, dan is het ook altijd uitkijken naar de sterke verhalen in de marge. Eddy Ponet is er nu al voor de tweede keer bij.

Eddy Ponet is als veldritcoach een graag geziene gast in het veldritmilieu. Nu is dat nog eens meer dan ooit, want in Denemarken heeft hij een leven gered.

Wielerfan Frans Vandormael kreeg na de vrouwencross een hartstilstand op het parcours, waarop Ponet de reanimatie begon. Hij wordt nu in een coma gehouden in Denemarken.

Straf verhaal

"Laat ons hopen dat hij er niets aan zal overhouden", aldus Ponet in Het Nieuwsblad. "Hij had geen hartslag meer en is nog drie keer weggevallen. Gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaatse."

Het is niet de eerste keer dat Ponet met een straf verhaal op het WK zit. Twee jaar geleden in het Luxemburgse Bieles kwam de veldritcoach zelf in de problemen. Toen zakte hij door het ijs en zat hij tot zijn armen in bevroren water. Hij kwam toen met de schrik en wat onderkoeling vrij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties