Vanthourenhout heeft andere mening dan Nys over Iserbyt
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties

Vanthourenhout denkt dat overgang naar profs wel zal meevallen voor Iserbyt

Vanthourenhout heeft andere mening dan Nys over Iserbyt

Eli Iserbyt heeft op het WK afscheid genomen van zijn beloftenperiode. De definitieve overstap naar de profs loert om de hoek. Kan hij daar brokken maken? Sven Nys heeft er serieuze twijfels bij, maar bondscoach Sven Vanthourenhout ziet het wel goed komen.

Het is geen geheim dat Sven Nys niet bepaald onder de indruk is van deze lichting Belgische beloften. Ook Iserbyt ligt bij hem niet in de bovenste schuif. "Iserbyt heeft nog geen één keer bewezen dat hij bij de profs kan meedoen voor het podium", liet Nys zich eerder ontvallen.

Vanthourenhout breekt in HLN een lans voor Iserbyt. "Bij de beloften steekt hij er wel bovenuit. Ik vond zijn Belgisch kampioenschap sterk. De kunst zal zijn om regelmaat in zijn prestaties te leggen. In goede dagen zal hij goede resultaten rijden, andere keren krijgt hij ongetwijfeld het deksel op de neus."

Iserbyt moet zichzelf 4 of 5 jaar gunnen 

Sven Vanthourenhout

Wat ook geen drama is, volgens Vanthourenhout. Die denkt vooral aan de lange termijn. "Iserbyt moet zichzelf vier of vijf jaar gunnen. Hij moet de stap nu wel zetten. Hij zou nog een jaar bij de beloften kunnen koersen, maar dat zou niet goed zijn voor zijn carrière."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties