Kwiatkowski heeft goed uitgekiemd plan om eindelijk Luik-Bastenaken-Luik te winnen

Kwiatkowski heeft goed uitgekiemd plan om eindelijk Luik-Bastenaken-Luik te winnen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michal Kwiatkowski heeft in zijn loopbaan al heel wat prestigieuze overwinningen behaald, van tot de verbeelding sprekende rittenkoersen tot klassiekers om u tegen te zeggen. Strade Bianche (2x), Gold Race, E3 en San Sebastian staan al op zijn palmares. Daar moet nog Luik-Bastenaken-Luik bijkomen.

In Luik geraakte de Pool voorlopig niet verder dan twee derde plaatsen, maar hij heeft een plan bedacht om daar verandering in te brengen. "Ik heb gekozen voor een andere aanpak, namelijk om pas laat aan het seizoen te beginnen. Ik ga niet zoveel koersen in de lente. Ik hoop dat dit mij frisheid en kracht geeft", zegt hij aan VeloNews.

AANVALLEN ROND LA REDOUTE

De finale van Luik-Bastenaken-Luik is wel grondig gewijzigd. "Er zijn mensen die denken dat klassieke renners als Greg Van Avermaet kans maken en dat het een open koers gaat worden, maar ik ben daar niet zo zeker van. Door de gemakkelijkere finale kan het al vroeger echt koers zijn en kunnen we enkele serieuze aanvallen krijgen rond La Redoute."

Kwiatkowski kijkt er in ieder geval naar uit om in Luik voor de overwinning te strijden. "Tijdens de vorige edities was het redelijk gemakkelijk om te zeggen wat er ging gebeuren. Het was een voorspelbare koers geworden. Nu weet niemand wat er gaat gebeuren. Dat kan het behoorlijk boeiend maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties