Primoz Roglic geeft leiderspositie nog extra kleur en mag zich zonder ongelukken ook eindwinnaar noemen
Redactie
| 2 reacties

Roglic wint als leider laatste bergetappe in de UAE Tour

Primoz Roglic geeft leiderspositie nog extra kleur en mag zich zonder ongelukken ook eindwinnaar noemen
Foto: © photonews

Het was nog de voorlaatste dag van de UAE Tour, maar eigenlijk wel de laatste bergrit waarin leider Primoz Roglic nog wat in de weg gelegd kon worden. De anderen bleven wachten tot helemaal op het einde. Het was blijkbaar van niet beter kunnen. Aan de finish zette Roglic de puntjes op de i.

Valverde kwam in de eerste meters al ten val, maar de schade leek mee te vallen en de wereldkampioen kon weer komen aansluiten. Adam Hansen was dan wel al vertrokken voor wat aanvankelijk een lange solotocht leek. Hij kreeg later dan toch het gezelschap van zeven anderen met daarbij Morkov, Viviani, Sieberg, Tratnik, Rosskopf, Albasini en Clarke.

VIVIANI EN MORKOV LATEN ZICH UITZAKKEN

De jongens van Deceuninck-Quick.Step zagen het nut van de onderneming toch niet helemaal in en lieten zich later weer terugzakken. Het verschil tussen de koplopers en het peloton liep op tot boven de acht minuten, maar met de finale in zicht werd hier toch al een serieus stuk van af gedaan.

Alle focus lag immers op slotklim Jebel Jais. Rosskopf en Tratnik bleken voorin over de sterkste klimmersbenen te beschikken. Tratnik had wel moeite om de inspanning door te trekken. Rosskopf ging er dus op zijn eentje vandoor, maar op iets meer dan twee kilometer van de aankomst werd hij ook tot de orde geroepen door de groep der favorieten.

SPRINT OP JEBEL JAIS

Een sterke De Plus zette de toon in de slotkilometers, maar tot echte afscheiding tussen de favorieten kwam het niet. Er werd dus opnieuw gesprint. Deze keer geen Valverde die meedeed voor de prijzen. Dumoulin zette wel fors aan. De Nederlander werd nog geremonteerd door Roglic, die zo zijn leidersplaats versterkt en zonder ongelukken de UAE Tour wint.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties