De Ketele en Ghys gaan diep voor medaille op WK, anticlimax voor Degrendele

Kenny De Ketele en Robbe Ghys pakken brons op WK in ploegkoers

De Ketele en Ghys gaan diep voor medaille op WK, anticlimax voor Degrendele
Foto: © photonews

De tweede Belgische medaille op het WK baanwielrennen in Pruszkow is een feit. Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben ervoor gezorgd in de ploegkoers, hun hoofddoel. Ze reden naar een fraaie derde plek. Duitsland en Denemarken namen de eerste twee plaatsen in.

Vorig jaar werden onze landgenoten al Europees kampioen in Glasgow. Aan het goud moesten ze nu niet denken, want de ijzersterke Duitsers Kluge en Reinhardt stevenden daar op af. Ook de Belgen waren uitstekend en deden volop mee voor de medailles.

NET GEEN ZILVER

De Denen Hansen en Von Folsach deden het nog wel ietsje beter. Zij verzamelden 84 punten. Dat waren er twee minder dan De Ketele en Ghys, die desalniettemin mogen genieten van hun bronzen medaille. Een opsteker ook voor de Belgische ploeg.

Al blijft Nicky Degrendele wel met andere gevoelens achter. Zij was in het keirin al twee keer aan de uitschakeling ontsnapt, maar in de halve finales liep het toch mis. De titelverdedigster werd gediskwalificeerd. Daardoor werd ze verwezen naar de kleine finale en zit er niet meer in dan een ereplaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties