Donderslag bij heldere hemel voor Degrendele: "We hebben op die beelden niets gezien"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Nicky Degrendele zag niets verkeerd op de beelden

Donderslag bij heldere hemel voor Degrendele: "We hebben op die beelden niets gezien"
Foto: © photonews

De focus zat goed bij Nicky Degrendele. Helemaal klaar was ze om de finale van het keirin te rijden. Tot ze even daarvoor plots te horen kreeg dat ze gediskwalificeerd was en naar de kleine finale reed. Op de beelden van haar halve finale zag ze nochtans niets verkeerd.

Het moet een heel moeilijk moment geweest zijn toen ze het nieuws vernam. "Vijf minuten voor de finale kreeg ik te horen dat ik gediskwalificeerd was. Dat kwam heel hard aan", erkende Degrendele bij Sporza. "Dit zal nog even blijven hangen."

De reden van de diskwalificatie is dat ze over de rode lijn zou gereden hebben. "Tijdens de race was ik me er niet van bewust dat ik over die lijn gereden had." Waarna ze de beelden ging bekijken. "We hebben op die beelden zelf niets gezien. Maar als de jury iets beslist heeft en iets beslist, moet je daarmee leven."

OMZETTEN IN POSITIEVE ENERGIE

Ondanks de enorme teleurstelling moet de wereldkampioene van 2018 zich weer op de toekomst richten. "Dit is mijn eerste WK dat ik zonder eremetaal verlaat. Hopelijk kan ik dit over enkele dagen omzetten in positieve energie die ik nodig heb om toe te werken naar het volgende WK en de Olympische Spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties