Verdienstelijke Belgische: ereplaats voor Sofie de Vuyst in het Hageland, winst voor Europees kampioene

Sofie de Vuyst achtste in de Omloop van het Hageland

Verdienstelijke Belgische: ereplaats voor Sofie de Vuyst in het Hageland, winst voor Europees kampioene

Terwijl vele blikken gericht waren op Ninove vandaag, werd er ook in het Hageland volop gekoerst. Het vrouwenpeloton kroop op de koersfiets voor de Omloop van het Hageland. Wereldkampioene Marta Bastianelli sprintte naar winst aan de finish in Tielt-Winge.

Nathalie van Gogh, Grace Brown en Barbara Guarischi zaten in de lange ontsnapping van de dag. Zij werden al vroeg tot de orde geroepen en dat liet dus de ruimte voor andere demarrages. Franza Koch had een aardige versnelling in de benen, maar ook haar verhaal was met nog meer dan twintig kilometer te gaan al geschreven.

EUROPEES KAMPIOENE VLOERT FINSE VAN TREK-SEGAFREDO

Ook in de finale bleef het late uitvalspogingen regenen. Op geen enkele demarrage zat voldoende snee om weg te geraken van een peloton vol sprintersploegen. De massasprint was onvermijdelijk en daarin kwam het tot een duel tussen Bastianelli en Lepistö. Het was de Italiaanse die als eerste over de streep reed.

Ook Sofie de Vuyst van Parkhotel Valkenburg gooide zich tijdens de sprint volop in de strijd. Meedoen voor de zege zat er niet in, maar een verdienstelijke ereplaats hield ze er wel aan over. De Vuyst eindigde op een achtste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties