Lotto Soudal met twee Belgische speerpunten naar Tirreno-Adriatico
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Lotto Soudal rekent op Tim Wellens en Tiesj Benoot in Tirreno-Adriatico

Lotto Soudal met twee Belgische speerpunten naar Tirreno-Adriatico
Foto: © photonews

De Tirreno-Adriatico gaat woensdag van start met een ploegentijdrit. Lotto Soudal rekent in de editie van dit jaar op Tiesj Benoot, de nummer van vorig seizoen, en Tim Wellens.

Het feit dat er geen echte bergrit en geen aankomst bergop geprogrammeerd staat, speelt volgens ploegleider Bart Leysen in het voordeel van zijn ploeg. "De podiumkandidaten voor de Grote Rondes zijn dit jaar zeker niet in het voordeel. Met Tiesj Benoot en Tim Wellens hebben wij bij Lotto Soudal twee ijzers in het vuur", klinkt het. 

Normaal gezien rijdt Wellens altijd Parijs-Nice, maar dit jaar verkoos de Truienaar de Italiaanse rittenkoers. Benoot eindigde vorig jaar dan weer nipt naast het podium in de Tirreno. "Vorig jaar finishte Tiesj als vierde in het algemeen klassement en hij heeft ook al in het verleden verschillende keren getoond goed uit de voeten te kunnen op lastige aankomsten", weet Leysen. 

Eerste opdracht Campenaerts

En natuurlijk is het ook uitkijken naar Victor Campenaerts. De in Winksele wonende Antwerpenaar rijdt zijn eerste koers van het jaar en is in volle voorbereiding op het werelduurrecord in Mexico. De afsluitende etappe wordt met een tijdrit - wel maar één van 10,1 kilometer - een kolfje naar zijn hand. 

De selectie van Lotto Soudal voor Tirreno-Adriatico: Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Carl Fredrik Hagen, Jens Keukeleire, Tomasz Marczynski, Tosh Van der Sande en Tim Wellens

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties