Wout Van Aert ziet slechts één mogelijkheid om Strade Bianche ooit te winnen: "Maar ik betwijfel of dat een goed idee is"

Redactie
| 26 reacties
Wout Van Aert ziet slechts één mogelijkheid om Strade Bianche ooit te winnen: "Maar ik betwijfel of dat een goed idee is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert werd zaterdag opnieuw knap derde in de Strade Bianche, maar de Italiaanse wedstrijd winnen zal moeilijk worden volgens Van Aert. Daarvoor zal hij naar eigen zeggen lichter moeten worden en daar heeft de renner van Jumbo-Visma weinig zin in.

"Eigenlijk is het niet eerlijk. De Strade Bianche is een prachtige koers, maar het zal misschien één van de moeilijkste zijn om ooit te winnen", vertelde Van Aert na afloop in HLN. "Op die steile stroken haal ik het gewoon niet tegen de lichtgewichten. Dat is geen faire strijd."

We kunnen Van Aert geen ongelijk geven. Dit jaar won lichtgewicht Alaphlippe voor de Deense ronderenner Fuglsang, terwijl vorig jaar Benoot als winnaar en Bardet mee op het podium stonden. "Ik was het enige zwaargewicht in de kopgroep",aldus Van Aert. "In de top tien zijn het ook vooral lichtgewichten."

Gewicht

De Strade Bianche heeft nu eenmaal heel wat hoogtemeters. "Zeker in droge omstandigheden zie je dat springveren als Alaphilippe in het voordeel zijn. Als je slecht weer hebt zoals vorig jaar, dan gaat het explosieve er wat af bij die mannen, en dan kan je op kracht beter concurreren, maar in goed weer verliezen zij hun punch niet."

Enige oplossing? Gewicht kwijtspelen. Maar Van Aert is al enkele kilo's kwijt en ziet het niet zitten om nog magerder te worden. "Om te winnen zou ik lichter moeten worden. Maar ik betwijfel of dat een goed idee is. Mijn power is vandaag mijn sterkste punt - het optrekken na de bochten, de inspanningen van één minuut. Als ik gewicht zou verliezen zou dat wellicht ten koste van mijn kracht gaan, dus liever niet", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties