De man die Remco Evenepoel jarenlang begeleidde, waarschuwt: "Als Remco dat nu niet meer doet, zal hij zijn voorsprong snel kwijt zijn"
Redactie
| 11 reacties

Ex-coach Fred Vandervennet heeft nog nauwelijks contact met Remco Evenepoel

De man die Remco Evenepoel jarenlang begeleidde, waarschuwt: "Als Remco dat nu niet meer doet, zal hij zijn voorsprong snel kwijt zijn"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel zal in Nokere Koerse ongetwijfeld door heel wat supporters worden aangemoedigd. Maar ook ex-coach Fred Vandervennet komt zijn voormalige pupil steunen. Al is dat misschien toch nog een beetje met een wrange nasmaak.

Evenepoel en de 66-jarige Vandervennet hebben nog nauwelijks contact met elkaar. "Bijna niet. De vorige keer dat ik dat zei, was zijn mama boos dat ik dat vertelde, maar toevallig heeft Agna me deze week uitgenodigd om te komen eten. Dat apprecieer ik", bekent hij in HLN. "Maar de realiteit verandert niet: vroeger had ik bijna dagelijks contact met Remco, nu zijn het twee, drie sms'jes in een paar maanden."

De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Het 19-jarige godenkind wordt bij Deceuninck-Quick.Step door Koen Pelgrim getraind. "Wat kan ik zeggen? Hij zit nu bij een grote ploeg, met nieuwe trainers en andere trainingsmethoden - de vraag is nog of ze beter zijn, maar het is wel normaal, zeker? Ik had dit verwacht."

"Maar ik had ook verwacht dat ze eerlijk tegen me zouden zijn geweest en dat ze me gewoon hadden gezegd dat er een nieuwe trainer kwam, maar er is veel rond de pot gedraaid. Dat vind ik niet fijn."

Andere aanpak

Vandervennet is dus niet helemaal overtuigd door de trainingsmethodes bij de ploeg van Lefevere. "Ik weet niet of Remco op dit moment mijn systeem nog volgt. Ik moet de eerste renner nog ontdekken die beter is geworden nadat hij mij heeft verlaten. Of toch: ik ken één uitzondering, Rutger Wouters, maar hij vertelde me onlangs dat hij nog altijd traint volgens mijn methode."

Die methode is twee keer per dag trainen. "Ik vertrek vanuit de vaststelling dat er in de atletiek en in het zwemmen anders getraind wordt dan in het wielrennen. Ik ben ervan overtuigd dat je twee keer per dag moet trainen. Dat geeft op lange termijn een grote voorsprong. Heel zeker. Als Remco dat nu niet meer doet, zal hij z'n voorsprong snel kwijt zijn", besluit Vandervennet. 

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties