Ex-trainer van Remco Evenepoel: "Ik begrijp niet dat Patrick Lefevere mij nog niet belde"

Redactie
| 2 reacties
Ex-trainer van Remco Evenepoel: "Ik begrijp niet dat Patrick Lefevere mij nog niet belde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel staat vandaag in Nokere Koerse aan de start van zijn eerste profkoers in België. De verwachtingen zijn hooggespannen, want Evenepoel wordt nu al bekeken als een toekomstige Tour-winnaar. Zijn ex-coach vindt het overigens verrassend dat hij nog niet gebeld werd door Patrick Lefevere.

Teammanager Lefevere heeft altijd gezegd dat Evenepoel zal behandelen als zijn eigen zoon. "Mooi gezegd. Maar als Remco iets fouts doet, zal hij het moeten zijn die hem tot de orde roept", klinkt het in gesprek met HLN. "Ik vind het raar dat ik van de ploeg uit nog geen enkele telefoon heb gekregen. Lefevere heeft nog nooit een woord tegen me gezegd."

Dat zou Lefevere moeten doen als hij slim is, vindt Vandervennet. "Omdat ik hem informatie kan geven. Ik weet hoe Remco 'karakterieel' in mekaar zit en hoe je hem psychologisch aanpakt. Het gaat twee jaar duren voor ze dat zelf gaan ontdekken."

Anders dan Boonen

Maar Vandervennet vreest bij Evenepoel niet voor de dingen die Tom Boonen overkwam. "Remco gaat niet uit, hij drinkt geen alcohol, hij rookt niet. Als hij een keer een afwijking had, was het dat hij niet van de koekendoos kon afblijven. Dat is maar een kleinigheid voor een jongen van 18 jaar, hé. Maar af en toe gebeurt het dat je hem moet terechtwijzen."

"Als hij meer traint dan je zegt of, omgekeerd, als hij niet doet wat hem gezegd wordt. Zijn voeding is het beste voorbeeld. in een bepaalde periode woog hij te zwaar, dan moet je hem duidelijk maken dat hij het is die dat eten in zijn mond steekt. Bij de nationale selectie ging hij altijd als laatste op de weegschaal staan, zodat de anderen het niet zouden zien als hij te veel woog. Hij weegt ook elke dag evenveel, dat bestaat niet", lacht zijn ex-trainer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties