"Ik had nog kracht genoeg in de benen" - Ontgoochelde Philipsen wijst reden aan voor uitblijven van zege

"Ik had nog kracht genoeg in de benen" - Ontgoochelde Philipsen wijst reden aan voor uitblijven van zege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Philipsen mocht als derde in de uitslag mee op het podium met Cees Bol en Pascal Ackermann. Een mooi resultaat voor de jonge Belg van UAE. Al wilde hij zelf toch voor meer gaan. Vooraf had hij er misschien wel voor getekend, maar achteraf bekeken had een hoger schavotje wel gekund.

Zeker in het laatste deel van de wedstrijd zagen we een goeie Philipsen. "Ik had nog kracht genoeg in de benen in de finale", legde de sprinter van het team uit de Emiraten uit. "Ik zat alleen iets te ver in de laatste bocht. Ik vind het wel wat spijtig dat ik niet korter kon eindigen of kon winnen."

POSITIONERING HEEL BELANGRIJK

Het sprintersgewoel, daar is hij nu wel al wat aan gewoon geraakt. "Positionering is heel belangrijk, kort bij de finish moet je goed zitten. Een sprint is altijd wel hectisch. Om dan in die laatste meters dan nog echt iets te gaan foceren, daarvoor stond de wind niet sterk genoeg. Al ben ik zeker tevreden met mijn prestatie."

De valpartijen wist hij te vermijden en dat is al een pluspunt op zich. Veel van zijn collega's kunnen immers niet hetzelfde zeggen. "Zeker naar het einde toe werd het echt wel heel nerveus. Op een aantal stroken kon er altijd wel iets gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties