Mathieu van der Poel gebruikte in 2018 liefst ... 28 fietsen: "Niet mijn schuld, wel die van mijn titels"

Redactie
| 10 reacties
Mathieu van der Poel gebruikte in 2018 liefst ... 28 fietsen: "Niet mijn schuld, wel die van mijn titels"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Veldrijden, wielrennen én mountainbiken. Om die drie disciplines te combineren, zijn er natuurlijk ook heel wat fietsen nodig. Bij Mathieu van der Poel waren er dat zelfs 28 op één jaar tijd in 2018.

Corendon-Circus leverde in 2018 liefst 28 fietsen af voor Mathieu van der Poel. 28 fietsen op 52 weken, dat staat gelijk aan om de twee weken een nieuwe fiets. "Dat was niet mijn schuld, maar die van mijn vele titels", lacht de Nederlander in Het Nieuwsblad.

Niet onlogisch natuurlijk, door Nederlandse en Europese titels. Het cross-seizoen begon Van der Poel vorig jaar met vijf fietsen. Voor het WK in Valkenburg waren er ook nog twee. Daarna volgde het wegseizoen met eerst fietsen met een velgrem, daarna met schijfremmen. Na de Nederlandse titel op de weg waren er opnieuw enkele fietsen nodig, met ook de nodige tijdritfietsen. 

En dan was er natuurlijk nog het mountanbiken en opnieuw het veldritseizoen. In totaal 28 fietsen. "Nochtans probeer ik echt zuinig te zijn op mijn materiaal. Ik vind het nog steeds heel erg klote als ik per ongeluk een wiel kapot rijd. Dan voel ik mij schuldig", besluit Van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties