Trainingsschema een primeur voor Van der Poel: "Mathieu blijft Mathieu, maar hij houdt zich er minutieus aan"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties

Trainer Kristof De Kegel houdt Mathieu van der Poel voor het eerst aan een trainingsschema

Trainingsschema een primeur voor Van der Poel: "Mathieu blijft Mathieu, maar hij houdt zich er minutieus aan"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel gaat vandaag in Nokere Koerse ongetwijfeld met heel wat aandacht aan de haal in zijn eerste Vlaamse wedstrijd van het seizoen. De laatste weken heeft de Nederlander zich zowaar met een trainingsschema klaargestoomd.

Dat trainingsschema kwam er via Kristof De Kegel, de van Veranda's Willems-Crelan overgekomen performance manager bij Corendon-Circus. "Mijn rol ligt inderdaad dicht bij die van een trainer", vertelt De Kegel in HLN. "Tot eind vorig jaar kwam er op dat vlak weinig begeleiding aan te pas bij Mathieu. Hij deed echt alles op gevoel."

Maar de afgelopen 3,5 maanden houdt Van der Poel zich dus vast aan een schema. "Vanaf dit jaar hebben we in samenspraak met het team een schema opgesteld. Mathieu blijft Mathieu, maar hij houdt zich er minutieus aan", zegt de coach. 

Vele uren training

Natuurlijk is de overgang van een veldrit- naar een wegseizoen heel groot. De Nederlander klopte dan ook veel uren arbeid in de Spaanse zon. "Ik heb Mathieu aangeraden om zulke dingen niet te vaak openbaar te maken. We hebben goed gewerkt, dat wel", klinkt het. 

De ogen zijn vanzelfsprekend op Van der Poel gericht, maar de wereldkampioen veldrijden krijgt geen druk opgelegd. "Het blijft vooral een ontdekkingstocht. Mathieu kent de verschillende kasseistroken nauwelijks. Hij moet nu dus alles leren kennen. Natuurlijk pikt hij die dingen snel op en ook wij weten dat hij nergens zomaar aan de start staat."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties