Tweede eindzege op rij in WorldTour-rittenkoers: "Enorme opsteker met oog op Giro"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Tweede eindzege op rij in WorldTour-rittenkoers: "Enorme opsteker met oog op Giro"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het verschil tussen Adam Yates (Mitchelton-Scott) en Primoz Roglic (Jumbo-Visma) voor de afsluitende tijdrit in de Tirreno-Adriatico was 25 seconden. Maar na een absoluut secondenspel trok de Sloveen toch nog het laken naar zich toe.

Goed voor zijn tweede eindzege op rij in een WorldTour-rittenkoers na winst in de UAE Tour. En of de voormalige schansspringer blij was. "Ik kan mijn gevoel met geen woorden beschrijven", vertelt hij bij zijn team. "Dit is ongelofelijk prachtig. Het was erg spannend en het verschil was erg klein. Soms moet je een beetje geluk hebben."

Yates begon nochtans niet slecht aan zijn chronoproef, maar in het slot verloor de Brit veel tijd tegen specialist Roglic. "Ik heb alles gegeven. Er stond erg veel tegenwind en ik heb geprobeerd om het verschil in het tweede gedeelte te maken. Dat is gelukt. Ik moet de hele ploeg bedanken. Zonder mijn ploeggenoten was dit nooit gelukt. Ze waren allemaal erg sterk."

Met vertrouwen richting Giro

Opnieuw een opsteker voor Jumbo-Visma en Roglic, die van de Giro een groot doel hebben gemaakt. "Ik ben trots op wat we als ploeg deze week weer hebben laten zien. Het was een hele zware week en er werd iedere dag hard gereden. Dit is een enorme opsteker voor mij en de ploeg in de aanloop naar de doelen die gaan komen. Met name de Giro", besluit Roglic. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties