UPDATE: Mathieu van der Poel afgevoerd naar het ziekenhuis, ploeg komt met nieuws

UPDATE: Mathieu van der Poel afgevoerd naar het ziekenhuis, ploeg komt met nieuws
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel koersliefhebbend Nederland en Vlaanderen hoopt dat het goed komt met Mathieu van der Poel. De eerste tekenen lijken echter op een ander scenario te duiden. Van der Poel kwam zwaar ten val in de groepssprint in Nokere Koerse en moet wellicht vrezen voor zijn voorjaar.

De Nederlandse kampioen kwam goed voor de dag in zijn eerste kasseikoers. Hij toonde zich erg actief en schudde onderweg meerdere keren aan de boom. Het kwam echter toch tot een sprint en daarin was hij één van de zwaarste slachtoffers van de zoveelste valpartij uit de wedstrijd.

MINUTENLANG OP DE GROND

Van der Poel bleef minutenlang op de grond liggen, duidelijk meer van de pijn dan van de ontgoocheling. Zijn houding leek te duiden op een mogelijke sleutelbeenbreuk. De renner van Corendon-Circus werd inmiddels afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij zou in ons land in principe ook nog Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en de Brabantse Pijl rijden.

Update: De ploeg van van der Poel kan toch al enigszins geruststellend nieuws aankondigen: de alleskunner komt er vanaf met - wellicht een heleboel - schaafwonden. Er zijn geen breuken vastgesteld. Zijn voorjaar is dus niet in gevaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties