Van der Poel hoopt op geslaagd debuut in België op de weg: "Op deze aankomst kan ik zeker iets doen"

Van der Poel hoopt op geslaagd debuut in België op de weg: "Op deze aankomst kan ik zeker iets doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Overal waar Mathieu van der Poel komt, is er veel belangstelling. Dat was niet anders toen de deelnemers van Nokere Koerse verzamelen bliezen in Deinze. Het is een wedstrijd waar de Nederlandse kampioen zijn zinnen heeft gezet. Straks opnieuw een triomfantelijke van der Poel in Vlaanderen?

In het veld maakte hij het al zo dikwijls mee, wie weet straks ook op de weg. "Het is de eerste keer dat ik in België ga koersen", zei van der Poel voor zijn vertrek. "Ik kijk er naar uit. Het is allemaal nieuw. Dat maakt het ook wel spannend", was het voor hem zelf toch ook speciaal.

Zijn enige wedstrijd tot dusver was de Ronde van Antalya, ondertussen al bijna een maand geleden. "In de tussentijd heb ik vooral veel op de fiets gezeten en heb ik bij momenten wel hard getraind. Ik denk er klaar voor te zijn."

Ik hoop een rol te spelen in de finale 

Mathieu van der Poel

Tijdens de laatste kilometers mag van der Poel alvast verwacht worden vooraan. "Het is even afwachten, want zo'n eerste keer kan zowel een meevaller als een tegenvaller worden. Ik hoop wel een rol te spelen in de finale. Op deze aankomst kan ik zeker iets doen. Die ligt mij goed, het moet dus lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties