Mathieu van der Poel krijgt lof van toprenners voor eerste Gent-Wevelgem: "Fenomenale renner" & "Verwacht hem in de finale"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Deinze
| 3 reacties

Matteo Trentin, Alexander Kristoff en Oliver Naesen verwachten heel wat van Mathieu van der Poel in Gent-Wevelgem

Mathieu van der Poel krijgt lof van toprenners voor eerste Gent-Wevelgem: "Fenomenale renner" & "Verwacht hem in de finale"
Foto: © photonews

Hij is niet meteen de topfavoriet in zijn allereerste WorldTour-koers, maar toch zijn in Gent-Wevelgem heel veel ogen op ene Mathieu van der Poel gericht. Voor de start in Deinze verzamelden we de meningen van enkele renners over dat langverwachte debuut.

Oliver Naesen onderstreept dat Van der Poel een fenomenale renner is, maar waarschuwt ook dat het geen 'walk in the park' wordt. "Ik verwacht veel van Mathieu", aldus de renner van het Franse AG2R-La Mondiale. "Maar om meteen Gent-Wevelgem te winnen bij je eerste deelname, dat is misschien wat optimistisch."

"Hij gaat wel direct meedoen", vervolgt Naesen. "Daar moet je niet aan twijfelen. Maar ik denk dat Mathieu nog iets meer ervaring nodig zal hebben. Het is een fenomenale renner. Maar het wordt geen gezondheidswandeling vandaag."

'Prestaties van veldrijders geen verrassing'

Alexander Kristoff reed vorig jaar op het EK in Glasgow al tegen de in Kapellen opgegroeide Nederlander. "De prestaties van de veldrijders zijn geen verrassing voor mij", bekende de Noor van UAE Emirates. "Het zijn allemaal sterke atleten. Ze rijden altijd hard en hebben het niveau om mee te doen tegen de beste renners ter wereld."

Matteo Trentin klopte Van der Poel dan weer op datzelfde EK en pakte goud. "Mathieu is een groot talent. Dat zagen we ook al bij Wout, die zonder problemen de overstap maakte. Mathieu heeft al enkele koersen gewonnen, dus het is geen verrassing als hij er straks ook bij is."

Jens Keukeleire (Lotto Soudal) concludeerde. "Ik denk wel dat we hem gaan zien in de finale", aldus de Bruggeling. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties