Mathieu van der Poel maakt indruk in eerste Gent-Wevelgem: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Wevelgem
| 40 reacties

Mathieu van der Poel jammert om sprint en vierde plek in Gent-Wevelgem

Mathieu van der Poel maakt indruk in eerste Gent-Wevelgem: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"
Foto: © photonews

De eerste WorldTour-wedstrijd van Mathieu van der Poel? De Nederlander is met glans geslaagd. Een podium zat er net niet in, maar na een bikkelharde koers mocht Van der Poel tevreden zijn met een vierde plek.

"Het was koers van in het begin en het was erg lastig, maar ik voelde me best in orde", vertelde Van der Poel na afloop. "Met een beetje meer geluk in de sprint zat een podium er zeker in. Jammer, maar het kan niet altijd goed gaan. Ik zat twee tot drie keer ingesloten in de sprint. Zo was ik mijn snelheid enkele keren kwijt. Daar ben ik toch niet tevreden over."

Maar dat Van der Poel in orde is voor wat nog komen moet, is een understatement. "Hier ga ik alleen maar beter van worden. Zoiets als vandaag heb ik nog nooit meegemaakt. Ergens wist ik dat ik dit moest kunnen, maar de afstand en de lastigheidsgraad van deze koers waren toch twee vraagtekens. Al heb ik het zeker goed gedaan."

Ondankbare plek

"Vierde is de meest ondankbare plaats. Na de tweede plek misschien", voegde de renner van Corendon-Circus er nog aan toe. "Ik had graag op het podium gestaan."

"Maar ik heb me zeker niet verveeld. Het was koers van in het begin tot het einde. Ik had gehoopt dat ik dit zou kunnen en nu kan ik alleen maar hopen dat het een mooie week wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties