Mathieu van der Poel niet nerveus: "Met Wout sprinten voor de zege zou mooi zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Deinze
| 26 reacties
Mathieu van der Poel niet nerveus: "Met Wout sprinten voor de zege zou mooi zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is in Gent-Wevelgem vooral uitkijken naar de prestatie van Mathieu van der Poel in zijn allereerste WorldTour-wedstrijd. Van zenuwen waren er alvast geen sprake bij de Nederlander van Corendon-Circus.

Heel wat aandacht voor Mathieu van der Poel net voor de start in Deinze. "Ze hebben de lat wel hoog gelegd", vertelde Van der Poel. "Het zal een lastige wedstrijd worden, zeker met de wind. Het kan hier overal gebeuren. Dat is het moeilijke aan deze wedstrijd. Maar een sprint met een kleine groep zou geen slecht scenario zijn."

Het is ook de eerste keer dat de Nederlander Wout Van Aert ontmoet in het voorjaar. "Maar er zijn nog rivalen", beseft Van der Poel. "Wout heeft in de E3 bewezen dat hij opnieuw bij de topfavorieten hoort. Zelf hoop ik ook mee te doen, maar voor mij is het nog een beetje een vraagteken. Al zou het wel mooi zijn om met Wout voor de zege te sprinten."

Voor het eerst 250 kilometer

De langste afstand die Van der Poel al reed, is 230 kilometer. In Gent-Wevelgem komen daar nog 20 kilometers extra bij. "Het zal toch even wennen worden, maar nerveus ben ik helemaal niet. Misschien binnen een paar uur wel als de finale in aantocht is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties