Ploegleider van der Poel acht stunt niet onmogelijk: "Seizoen niet kapot als we Ronde niet winnen"

Michel Cornelisse legt geen druk op Mathieu van der Poel

Ploegleider van der Poel acht stunt niet onmogelijk: "Seizoen niet kapot als we Ronde niet winnen"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel rijdt vandaag mee in Gent-Wevelgem. Nadien zal hij zich een hele week voorbereiden op zijn eerste Ronde van Vlaanderen. Dat van der Poel een fenomeen is, is geweten. Kan hij dan in de Ronde dan ook meteen meedoen voor de prijzen?

"Deze wedstrijden rijden is fun voor hem", blikt ploegleider Michel Cornelisse bij Cyclingnews vooruit naar de grote klassiekers. Die voorspelt overigens een attractief koersende van der Poel. "Hij wil altijd de wedstrijd maken. Hij wacht niet op de sprint en je zult hem zelden een hele dag niet zien. Je moet renners hebben die het leuk maken om naar te kijken."

Toch willen ze bij Corendon-Circus van der Poel in bescherming nemen. "Het is de eerste keer dat hij dit doet. Het is nieuw voor hem en het is goed voor ons dat hij in goede conditie is. Hij kan verrassen, maar als hij dat niet doet, is het geen ontgoocheling."

BLIJVEN GLIMLACHEN

Er wordt hem dus vanuit de ploeg geen druk opgelegd. "We gaan ons best doen en als we zonder resultaat naar huis moeten, blijven we gimlachen. Het seizoen is niet kapot als we de Ronde van Vlaanderen niet winnen", besluit Cornelisse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties