Mathieu van der Poel trekt zich weinig aan van tactisch plan

Mathieu van der Poel trekt zich weinig aan van tactisch plan
Foto: © photonews

Een klasbak als Mathieu van der Poel moet je niet teveel instructies mee geven. Dat is wel duidelijk gezien de fraaie manier waarop de Nederlander het afmaakte aan de Verbindingsweg in Waregem. Koersen op instinct past hem dan ook het beste, zo geeft hij zelf aan.

"Dit voelt heel goed. In Gent-Wevelgem waren de benen al heel goed. Ik heb deze afstand al een paar keer gedaan. Ik was wel tevreden over die koers", had Mathieu van der Poel net moed geput uit de wedstrijd waarin hij ten val kwam.

Het was wel verrassend dat hij in Dwars door Vlaanderen de koers van zo ver naar zich toe trok. "Ik wilde koers maken. Het was hectisch in het peloton en ik wilde uit het gedrum zijn op de Taaienberg. Jammer dat Dries De Bondt zijn achterwiel brak. Anders was er een plaats voor hem geweest in de kopgroep", loofde van der Poel zijn teamgenoot.

SLIMME MOVE OF NIET?

Zijn aanval behoorde eigenlijk niet tot de ploegtactiek. "Het plan was om de anderen vooruit te sturen voor de finale. Ik zat in het wiel van Cortina, die reageerde op de aanval van Dries. Ik wil soms koersen op instinct en niet via een plan. Als je wegblijft, is het een slimme move. Als je ingehaald wordt en gelost wordt op de volgende helling niet. Soms moet je dit proberen om te winnen."

Op het einde reageerde de Nederlandse kampioen alert op een uitval van Jungels."Ik zag rechts Benoot en Jungels mij met heel wat snelheid passeren. Ik moest weer in hun wiel komen te zitten. Toen we weer met vijf waren, wist ik dat we voor de overwinning gingen rijden." Waarna van der Poel kon vieren. Al ging dat niet van een leien dakje: hij kreeg een volle laag champagne van Turgis over zich.

GEEN TOPFAVORIET VOOR DE RONDE

Het was de eerste Dwars voor Vlaanderen voor van der Poel en het was meteen prijs. Lukt dat zondag ook in Vlaanderens Mooiste? "Deze koersen hebben een eigen karakter. Ik zat op de goede plaats op het goede moment. Ik zie mezelf niet als één van de topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen. Ik plaats me net onder hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties