Mathieu van der Poel voert weergaloos huzarenstukje op en wint meteen zijn eerste Dwars door Vlaanderen

Mathieu van der Poel voert weergaloos huzarenstukje op en wint meteen zijn eerste Dwars door Vlaanderen
Foto: © photonews

Eigenlijk twijfelde niemand eraan nog aan dat Mathieu van der Poel ook op de weg een grote toekomst wacht, maar indien er toch enige twijfels waren, zijn die nu wel helemaal weg. Van der Poel brak in Dwars door Vlaanderen de koers open en rondde het nog eens af ook.

Het was een onrustig begin van de wedstrijd. Na een uur koers geraakten dan toch acht renners weg: Koch, Oliveira, Sinkeldam, Bizjigitov, Pöstlberger, Hepburn, Boeckmans en Räim. De koers werd plots opgeschrikt door een moment van chaos: door een valpartij bij de vrouwen kwamen de mannen in hun vaarwater en volgde er een neutralisatie.

Pöstlberger moest hierna naar voor gebracht worden door een Sporza-motor en de acht vluchters mochten weer vertrekken terwijl de anderen nog tot stilstand verplicht werden. Gekke toestanden en voor enkele Belgen beterde het er niet op. Onder andere Philipsen en Vandenbergh kwamen ten val. Het peloton scheurde door de valpartij in twee stukken.

VAN DER POEL IN DE TEGENAANVAL

Van der Poel ging nadien in de tegenaanval met De Bondt, Asgreen, Turgis en Cortina. De Nederlandse kampioen nam volop het initiatief in de achtervolging. Asgreen kon zijn tempo niet meer volgen en van De Bondt werd dat ook niet meer verwacht.

Nadat de andere vroege vluchters werden gegrepen, kon één van hen toch nog een rol spelen: Oliveira reed weg op de Taaienberg. De Movistar-renner bleef zo toch nog een tijdje voor het groepje van der Poel. Ook Cortina kon het wiel van de Nederlander overigens niet meer houden. Benoot en Jungels reden er wel naartoe.

SPRINT OM DE ZEGE MET VIJF

Nadat Oliveira lek reed en de anderen al in zijn nek bliezen, waren er dus vijf leiders: van der Poel, Benoot, Jungels, Turgis en ook nog Pöstlberger. Turgis had nog een verrassende aanval in petto in de laatste rechte lijn. Van der Poel had het wel in de mot en knalde met een weergaloze versnelling overtuigend naar de overwinning.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties