Philipsen voelt zich nog altijd als een kind in een snoepwinkel: "Dat is wel speciaal"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Roeselare
| 2 reacties
Philipsen voelt zich nog altijd als een kind in een snoepwinkel: "Dat is wel speciaal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De wielerliefhebber is er misschien reeds aan gewend om Jasper Philipsen aan de start van grote koersen te zien staan. Voor de renner zelf ligt dat toch iets anders. Philipsen moet zichzelf soms nog in de arm knijpen om te beseffen dat hij als 21-jarige al deel uitmaakt van het profpeloton.

Als je zo jong op zo'n niveau rijdt, zitten er ook wel eens mindere dagen tussen. Voorbije zondag slaagde Philipsen er immers niet in om Gent-Wevelgem uit te rijden. "Ik was gewoon niet goed genoeg. Ik hoop dat het nu beter gaat. Van elke tegenslag probeer je iets te leren."

Ik ben positief en wil doorzetten 

Het zorgt dus niet meteen voor paniek bij de youngster. In Dwars door Vlaanderen krijgt hij een nieuwe kans om zich te tonen aan Vlaanderen en bij uitbreiding aan heel de wereld. "Ik ben positief en wil doorzetten. Ik ben benieuwd naar het gevoel op de fiets. Ik kijk er heel hard naar uit", zei Philipsen voor de start.

De UAE-renner koestert het feit op zich dat hij dit als prof mag meemaken. Dat is immers niet iedereen gegeven. "Dat is wel iets fantastisch. Ik heb het vroeger allemaal op tv gevolgd als kleine jongen. Nu kan ik in het peloton meerijden. Dat is wel speciaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties