Valverde klaar voor Vlaamse koersen: "Geloof niet in de vloek van de regenboogtrui"

Redactie
| 0 reacties
Valverde klaar voor Vlaamse koersen: "Geloof niet in de vloek van de regenboogtrui"
Foto: © photonews

Alejandro Valverde komt vandaag aan de start van Dwars door Vlaanderen, zondag wacht zijn vuurdoop in de hoogmis van de Vlaamse koers. "Ik ben kalmer dan 12 maanden geleden", zegt hij.

De wereldkampioen rijdt dus twee Vlaamse klassiekers. "Ik weet echt niet waar ik straks uitkom, maar ik hoop minstens even goed te zijn als vorig jaar. Daarenboven heb ik nu Jürgen Roelandts aan boord, die dit terrein door en door kent", vertelt Valverde in Het Nieuwsblad.

"Ik ben ook kalmer dan twaalf maanden geleden, ook al had ik de voorbije winter een veel vollere agenda. Eind 2017, na mijn zware val in de Tourproloog van Düsseldorf, was ik bijvoorbeeld veel nerveuzer. Ik wist niet of ik na mijn knieblessure ooit nog mijn beste niveau zou halen."

Vloek van de regenboogtrui

Wat het aantal zeges betreft, kan het toch beter bij de Movistar-renner. Vorig jaar zat Valverde rond deze tijd al aan negen stuks. Dit jaar staat de teller op één: een ritzege in de UAE Tour. Verder waren er tweede plaatsen in de eindstand van diezelfde ronde en ereplaatsen in Valencia en Murcia. 

"Ik geloof niet in de vloek van de regenboogtrui. Wat komt, dat komt. Al merk ik wel dat ik als wereldkampioen nog meer in de gaten word gehouden. Winnen is een pak moeilijker geworden. Maar anderzijds: het feit dat ik wereldkampioen geworden ben en met die trui mag starten, geeft me elke koers al het gevoel de winnaar te zijn", besluit Valverde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties