Benoot op de afspraak: "Ik had gespeculeerd dat van der Poel de kastanjes uit het vuur zou moeten halen"

Benoot op de afspraak: "Ik had gespeculeerd dat van der Poel de kastanjes uit het vuur zou moeten halen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze kunnen bij Lotto-Soudal opgelucht ademhalen: hun kopman voor zondag staat er. Zo kunnen ze in de Vlaanderens Mooiste nog eens een rol van betekenis spelen. Dat kan geconcludeerd worden na de prima Dwars door Vlaanderen die Tiesj Benoot afwerkte, met wel slechts een vijfde plek aan het eind.

"Ik houd een dubbel gevoel over aan deze koers. Ik ben tevreden met mijn conditie, net als in andere wedstrijden overigens. Alleen is het spijtig dat er geen resultaat uit voortkomt. Ik wou hier op het podium eindigen en dat is niet gelukt", is Benoot niet bepaald gelukkig met zijn uitslag.

WIND IN HET NADEEL

Nochtans was het scenario ideaal. "Ik raakte op een perfect moment voorop in de koers samen met onder meer Jungels en van der Poel. Het was echter niet makkelijk om te demarreren, want de wind stond in het nadeel in het laatste stuk richting de finish. Toen ik mijn aanval plaatste, was ik verrast dat Jungels achter mij aan kwam. Ik had erop gespeculeerd dat van der Poel de kastanjes uit het vuur zou halen."

Gelukkig beseft ook Benoot: zondag is er echt wel iets mogelijk. "Naar de Ronde van Vlaanderen toe, was dit nogmaals een goede bevesting van de goede conditie. Het feit dat de wedstrijd dan 267 kilometer lang is, speelt in mijn voordeel. Ik kijk er zeker en vast naar uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties