Raymond Poulidor geniet van opmars van kleinzoon Mathieu: "Jullie houden van hem en ik begrijp het volkomen"

Raymond Poulidor geniet van opmars van kleinzoon Mathieu: "Jullie houden van hem en ik begrijp het volkomen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft als rijzende ster uit alle disciplines op de fiets ongetwijfeld zijn hele familie erg trots gemaakt. Inclusief grootvader Raymond Poulidor. De Fransman looft de winnaarsmentaliteit van zijn kleinzoon en is blij dat die in België zo populair is.

Poulidor bekeek de zege van van der Poel in Dwars door Vlaanderen op tv. "Wat is hij goed. In Gent-Wevelgem zat hij wat ingesloten in de spurt. Maar kijk: nu is het dan toch raak. Wie durft te beweren dat de combinatie veldrijden-wegwielrennen niet meer haalbaar is? Tuurlijk kan het", benadrukt Poulidor in HLN. "Voorbeelden genoeg toch."

TOKIO 2020 IN HET ACHTERHOOFD

De manier waarop van der Poel het doet, is wel niet iedereen gegeven. "Hij komt uit een zwaar en beladen crosseizoen, rust nauwelijks uit, traint gedreven en doelgericht en is meteen competitief. Hij is een echte winnaar. De opmerkelijke rust die hij steevast uitstraalt, helpt hem daarin vooruit. Hij zit nu al met de olympische mountainbikerit van Tokio 2020 in het hoofd."

Kan hij dan zondag ook de Ronde van Vlaanderen winnen? "De Ronde is natuurlijk niet zomaar een koers. Belgen en Nederlanders bouwen er hun carrière op uit. Maar hij mag zeker hopen. Hij reed nu toch al een paar Vlaamse koersen, waarin hij ervaring kon opdoen. Hij is heel populair bij jullie, weet ik. Jullie houden van hem. En ik begrijp het volkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties