Valverde legt zijn mindset uit met Ronde van Vlaanderen in vooruitzicht: "Dat motiveert me net"

Valverde legt zijn mindset uit met Ronde van Vlaanderen in vooruitzicht: "Dat motiveert me net"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aan het eind van het jaar is er de Warmste Week, maar wielrenners liggen momenteel vooral wakker van de Vlaamse week. Zelfs Alejandro Valverde is van de partij met deelnames aan Dwars door Vlaanderen en de Ronde. De variatie aan tegenstanders en parcours lokte hem naar België.

Een mens wil immers al eens iets anders, ook op zijn 38ste. Valverde vertelt erover in Vive le Vélo, Leve de Ronde. "Ik neem deel aan wedstrijden waar ik vroeger niet aan deelnam. De Belgische renners en ploegen rijden hier erg goed, maar dat motiveert me net. Het geeft me een speciaal gevoel tegen hen te strijden."

Valverde wil het hier zo goed mogelijk doen, maar het hoogste goed heeft hij al behaald. "Wereldkampioen worden is het hoogst haalbare in het wielrennen. Overal waar ik kom, voel ik me een winnaar en een leider. Met die trui om de schouders is het wel veel moeilijker om een overwinning te behalen."

GENIETEN HET VOORNAAMSTE DOEL

Tenslotte draait het daar wel nog altijd om. Of niet? "Ik ervaar winnen nog altijd als iets ongelooflijks, maar ik heb al nagenoeg alles gewonnen in mijn carrière. Daarom is mijn voornaamste doel: genieten op de fiets. Ik wil herinnerd worden als een grote renner die alles heeft gegeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties