Van der Poel komt terug op de neutralisatie en schat de waarde van zijn zege in: "Dit is gewoon veel groter"

Van der Poel komt terug op de neutralisatie en schat de waarde van zijn zege in: "Dit is gewoon veel groter"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel verklaarde na zijn zege in Dwars door Vlaanderen al waarom hij zo vroeg in de aanval trok, hoe hij de demarrages van zijn concurrenten opving en dat hij zichzelf niet als topfavoriet ziet voor de Ronde. Ook andere onderwerpen bleven niet onaangetast.

Zo moest het toch ook even gaan over de neutralisatie van de wedstrijd. "Aan de Kluisberg was het enorm hectisch", oordeelt van der Poel. "Het was een moeilijk moment om de koers te herstarten. Voorts heeft het wel geen effect gehad op de wedstrijd."

Gelukkig maar. Van der Poel blijft ondertussen onder alle lof overigens zijn laconieke zelve. Ook wanneer hij deze overwinning tracht een plaats te geven. "Of dit speciaal is? Je gaat je je eerste zege in een WorldTour-koers wel altijd blijven herinneren. Dan zal dit wel speciaal zijn, zeker."

Het gevoel van te winnen blijft hetzelfde 

Mathieu van der Poel

Alsof het al een vanzelfsprekendheid is, maar de Nederlandse kampioen bedoelde eigenlijk iets anders. "Het is altijd leuk om te winnen. Dit is gewoon veel groter. Maar of het nu een kleine koers is of een grote koers: het gevoel van te winnen blijft hetzelfde."

Dat is dan verduidelijkt. Op nu naar de Ronde van Vlaanderen. Volgens van der Poel niet als grote favoriet vanwege de afstand. Tegelijkertijd is die grote afstand net waar hij naar uitkijkt. Door zulke klassiekers te rijden, gaat hij immers nog meer progressie maken.

Ik heb wedstrijdkilometers nodig 

Mathieu van der Poel

"Ik ben de renner met de minste wedstrijddagen. Ik heb wedstrijdkilometers nodig om beter te worden", concludeert van der Poel. Overigens maakt ook Gianni Vermeersch deel uit van de ploeg van Corendon-Circus die zondag van start gaat. "Ik heb daar niet om gevraagd, neen. Maar ik denk dat het voor zich spreekt dat hij zijn plaats in de selectie verdient."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties