Lefevere hekelt 'laffe favorieten' en onder de indruk van van der Poel: "Een normale coureur kan dat niet"
Redactie
| 39 reacties

Patrick Lefevere vond terugkeer van van der Poel ongelooflijk

Lefevere hekelt 'laffe favorieten' en onder de indruk van van der Poel: "Een normale coureur kan dat niet"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere heeft de balans opgemaakt na de Ronde van Vlaanderen. Hij wilde aanvankelijk nog wel een diplomatische analyse, maar van dat idee bleef gaandeweg niet veel meer over. De aanpak van enkele favorieten noemt hij rondweg laf. Lof heeft hij wel voor van der Poel en Asgreen.

In zijn column in Het Nieuwsblad blikt Lefevere terug op de Ronde. "Voor mij was het een heel vreemde, heel defensieve koers. Natuurlijk speelde het weer daarin een rol." Finaal ligt dan de verantwoordelijkheid bij de toppers. "Ik heb veel laffe favorieten gezien", oordeelt Lefevere.

NIET WILLEN OF NIET KUNNEN?

Enkelen vormen wel de uitzondering op de regel. Zoals Greg Van Avermaet, die het vuur bij de achtervolgers trachtte aan te wakkeren. "Daarnaast heb ik gezien dat Peter Sagan pas na 230 kilometer voor het eerst op de pedalen heeft geduwd. Voor hem geldt wat misschien voor veel andere favorieten ook zal gelden: is dat van niet willen of van niet kunnen?"

De comeback van Mathieu van der Poel oogst dan weer enorm veel bewondering bij Patrick Lefevere. "Ongelofelijk dat hij er nog bij is na die val. Om dan ook nog vierde te worden: chapeau. Een normale coureur kan dat niet."

Ook Kasper Asgreen, die vorig jaar als stagiair bij de ploeg van Lefevere kwam, is blijkbaar 'gene gewone'. "Al zeg ik het zelf: daar hebben we opnieuw de juiste man gepakt. In de ploegentijdrit in Tirreno was hij ook al zo sterk. Op het eind deed Asgreen een kopbeurt van vijfenveertig seconden en de rest zat te sterven in het wiel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties