Alaphilippe kan favorietenrol niet inlossen in Luik, Fuglsang heeft eindelijk grote vis beet
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 54 reacties

Jakob Fugslang (Astana) wint Luik-Bastenaken-Luik na solo

Alaphilippe kan favorietenrol niet inlossen in Luik, Fuglsang heeft eindelijk grote vis beet
Foto: © photonews

De Deen Jakob Fuglsang heeft na een resem ereplaatsen eindelijk die grote zege beet. De Astana-renner ontsnapte in de finale en reed solo naar de zege in Luik-Bastenaken-Luik.

Hondenweer bij de start en dus stonden alle renners goed ingeduffeld aan de start van de laatste voorjaarsklassieker. Maar in een echte slijtageslag moesten enkele renners al snel afhaken. Alejandro Valverde, bijvoorbeeld. De viervoudige winnaar van 'La Doyenne' gaf er al op meer dan 100 kilometer tot de streep de brui aan. Einde verhaal voor 'El Imbatido'? Ook Robert Gesink - door een valpartij - en Dan Martin staakten de strijd al snel. 

Met nog 100 kilometer te gaan ontplofte de koers. Met dank aan een sterk Deceuninck-Quick.Step, dat er duidelijk zin in had en de koers hard maakte. Ondertussen anticipeerde onze jonge landgenoot Bjorg Lambrecht nog voor de echte finale. 

Wellens anticipeert

Wapenstilstand op La Redoute, maar op de Côte de Forges kwam er wel spektakel. Wellens ging in één ruk naar enkele koplopers, maar op de Roche-aux-Faucouns zat het er op voor de Limburger. Fuglsang trok in één ruk door en alleen Formolo en Woods konden de aansluiting maken. 

Maar de Deen voelde zich zo goed dat hij eerst Woods en daarna Formolo achterliet. Fuglsang was op weg naar de zege, maar had het geluk aan zijn kant toen hij in een afdaling nog bijna ten val kwam na een slipper. De zege kwam niet meer in gevaar en Fuglsang heeft zo zijn eerste Monument beet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties