Lefevere maakt zich op voor strijd met Movistar om Enric Mas

Lefevere maakt zich op voor strijd met Movistar om Enric Mas
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Beter doen dan zijn grote voorbeeld Alberto Contador in Luik-Bastenaken-Luik zou al mooi zijn voor Enric Mas. Dan moet het klimtalent in de eerste acht eindigen. Op iets langere termijn is het vooral de vraag of Mas volgend jaar nog bij Deceuninck-Quick.Step gaat rijden of niet.

Patrick Lefevere vertelt aan Gazet van Antwerpen hoezeer hij bewust is van de populariteit van Mas in diens thuisland. "Na zijn tweede plaats in de Vuelta werd Eric in Spanje de nieuwe Contador genoemd. Dat is geen cadeau voor zo'n jongen, maar het schudt ook de Spanjaarden wel wakker."

Het is niet dat Lefevere nog geen inspanningen gedaan heeft om hem langer aan zich te binden. "Ik wilde zijn contract vorig jaar al openbreken tot 2021, met terugwerkende kracht, zodat hij dit jaar al meer zou verdienen. Zijn manager antwoordde: 'Houd dat geld maar bij voor als het echt nodig is'. Dan weet ik wat er op mij afkomt."

Ik zie ook dat Quintana einde contract is 

Patrick Lefevere

Namelijk dat Mas schermt met interesse van één bepaalde ploeg. "Movistar zit hem al een tijdje op te vrijen. Ik zie ook dat Nairo Quintana einde contract is en het aflopend contract van zijn broertje Dayer vorig jaar niet verlengd werd. Daar moet ik geen tekening bij maken."

Als het enigszins kan, zal Lefevere hem wel houden. Hij is fan van de ingesteldheid van Mas. Lefevere vertelde de renner dat hij de Tou mocht rijden, maar geen hele ploeg in dienst kon krijgen. "Hij antwoordde: 'Dat heb ik toch ook niet gevraagd. Eén renner in steun bergop is genoeg'. Als je als baas zoiets hoort... Wat kan je nog meer wensen. Enric komt uit een goede familie. Hij is de gemakkelijkste om mee te werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties