Demonstratie van Roglic eist zijn tol en stuurt andere renner na acht kilometer zelfs weer huiswaarts

Demonstratie van Roglic eist zijn tol en stuurt andere renner na acht kilometer zelfs weer huiswaarts
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als een bezetene ging Primoz Roglic tekeer in de openingstijdrit van de Giro in Bologna. De Sloveen had zich dan ook vakkundig voorbereid op de Girostart, maar dat geldt uiteraard ook voor minder grote namen. Hiroki Nishimura kwam van een kale reis terug: voor hem zit de Ronde van Italië er al op.

Ongetwijfeld had Nishimura net als de rest van het deelnemersveld uitgekeken naar de start van de Giro en was de Japanner vol goede moed vertrokken. Ofwel was de moed al in zijn schoenen gezakt bij het aanschouwen van de knaltijd van Primoz Roglic: 12'54".

Nu werd er van de renner van Nippo-Vinni Fantini niet meteen vereist die tijd te kloppen, maar je moet natuurlijk wel nog binnen tijd aankomen. Dat was teveel gevraagd voor Nishimura, die er 17 minuten en 30 seconden over deed om de nochtans korte tijdrit af te leggen.

GIRO AFGELOPEN NA ACHT KILOMETER

Nishimura was zo liefst 4 minuten en 36 seconden trager dan ritwinnaar Roglic. Het verdict was onverbiddellijk: de tijdslimiet werd niet gehaald. Nishimura moet na acht kilometer in Italië weer huiswaarts keren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties