Grote verliezer van eerste dag krijgt een hart onder de riem
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Mikel Landa wordt nog volop gesteund ondanks mindere tijdrit

Grote verliezer van eerste dag krijgt een hart onder de riem
Foto: © photonews

Meerdere klassementsmannen stegen boven zichzelf uit in de individuele tijdrit in en rond Bologna, maar sommigen zitten opgescheept met de andere kant van de media. Bijvoorbeeld Mikel Landa zit in een positie waar hij liever niet in wilde zitten. De Spanjaard verloor meer dan een minuut op Roglic.

Een minuut en zeven seconden moet Landa al goedmaken op de roze trui. Bovendien zijn er een rist andere favorieten die toch ook al een halve minuut dichter staan in de stand. Movistar hoopt om nog eens een sterke grote ronde te zien van de man die vierde werd in de Tour van 2017, maar dat lijkt geen evidentie te worden.

Door enkele valpartijen is de ster van Landa ook ietwat tanende en het is dan ook de vraag of hij zo'n prestaties nog in zich heeft. De conditie heette naar verluidt goed te zijn, maar dan wil je uiteraard op een betere manier van start gaan. In elk geval krijgt Landa nog steun genoeg. Met een spandoek met daarop 'Viva El Landismo' werd hij aangemoedigd voor aanvang van de rit naar Fucecchio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties