Eén groot leerproces voor Jasper Philipsen: "Bij de profs moet je om mee te spelen niet 90 maar de volle 100% zijn"
Redactie
| 2 reacties

Jasper Philipsen vooral blij met zijn gevoel na afloop van Ronde van Californië

Eén groot leerproces voor Jasper Philipsen: "Bij de profs moet je om mee te spelen niet 90 maar de volle 100% zijn"
Foto: © photonews

Ondanks het ontbreken van een ritzege was het met een 5e, 2e en 3e plek wel een meer dan geslaagde Ronde van Californië voor Jasper Philipsen. De jonge Belg keert met een tevreden gevoel huiswaarts.

Philipsen mengde zich regelmatig tussen al het sprintgeweld in de Ronde van Californië, maar verder dan twee podiumplaatsen kwam de jonge Limburger niet. "Ik eindig deze Ronde van Californië met een positief gevoel en dat wil ik meenemen naar België", vertelt Philipsen bij Sporza. "Ik was een paar keer dicht bij de zege, maar het is gewoon niet gelukt."

"Dat moet je er ook bijnemen. Ik ben vooral blij met het gevoel dat ik te pakken heb", klinkt het. Niet verwonderlijk, want Philipsen reed bijna het hele voorjaar van begin tot einde. "Op het einde van het voorjaar was ik echt wel heel moe, maar nu voel ik dat ik weer in orde ben. Ik heb veel geleerd in dat voorjaar, het was allemaal nieuw en ik wist ook niet goed hoe mijn lichaam daarop zou reageren."

"Ik heb daar veel van opgestoken, niet alleen qua koersprogramma en voorbereiding, maar ook over andere zaken. Ik ben gewoon nog iets professioneler geworden de voorbije weken. Ik heb een beetje meer op mijn voeding gelet, goed gerust en daarna goed getraind. Dat heeft hier toch geloond. Bij de profs moet je om mee te spelen niet 90% zijn, maar echt de volle 100. Dat is toch anders dan in wedstrijden bij de jeugd."   

De komende wedstrijden op het programma van Philipsen zijn de Hammer Series, de Ronde van Limburg, Dwars door het Hageland, de Heistse Pijl en de Elfstedenronde. "Die laatste vier zijn wedstrijden die me moeten liggen, allemaal ook niet ver van huis. Dat is wel leuk om die erbij te nemen. Ik hoop dat ik deze conditie kan vasthouden en me daar kan tonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties