Realistische Campenaerts zag bui al hangen: "Die heeft de pedalen nog niet gevoeld"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Victor Campenaerts besefte wel dat Primoz Roglic sneller zou zijn aan de finish

Realistische Campenaerts zag bui al hangen: "Die heeft de pedalen nog niet gevoeld"
Foto: © photonews

Bittere pil voor Victor Campenaerts. Een nogal klungelige fietswissel - supporters moesten hem weer op gang duwen - verpestte zijn kansen om de tijdrit richting San Marino te winnen. Daar was Campenaerts zich overigens ook al snel van bewust. Hij maakte zich geen illusies.

Nochtans mocht de tijd die Campenaerts had neergezet er echt wel zijn. In zijn reactie bij Eurosport sloot de Lotto-renner al uit dat hij nog zou winnen. "Als je mechanische pech hebt, kun je niet van Roglic winnen. Ik weet hoe hard Roglic bergop rijdt. Ik heb hemel en aarde verzet om zo snel mogelijk aan de aankomst te zijn. Maar wattages liegen niet."

Campenaerts beseft maar al te goed in welke vorm de Sloveen verkeert. Daar moet je dan ook niet flauw over doen. "Ik ken Roglic goed. Hij maakt soms wel eens grapjes dat hij pijn heeft in de benen, maar die heeft de pedalen nog niet gevoeld in deze ronde. Ik heb mijn best gedaan om hard te rijden. Ik ben vooral blij dat de conditie goed is."

Dit mag niet voorvallen in Verona 

Maar waardoor moest er nu juist van fiets gewisseld worden? "De ketting ging eraf. Ik ben niet de enige die eens te kampen heeft met mechanische pech, maar op dat moment is dat heel frustrerend. Ik heb nog geprobeerd om zo snel mogelijk aan de finish te geraken. Dit mag niet voorvallen in Verona. Daar zal ik iedere seconde nodig hebben om te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties