Belgische klimmer geeft er de brui aan in de Giro : "Voel me compleet leeg"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Louis Vervaeke (Sunweb) houdt het voor bekeken in de Giro

Belgische klimmer geeft er de brui aan in de Giro : "Voel me compleet leeg"
Foto: © photonews

Bij Team Sunweb moeten ze het alweer met een mannetje minder doen in het vervolg van de Ronde van Italië. Louis Vervaeke gaf er in het slot van de dertiende etappe de brui aan.

Vervaeke stapte nog voor de laatste klim van de dag van de fiets en was helemaal op. "Ik voel me compleet leeg. Precies of ik morgen ziek zal opstaan", vertelde Vervaeke bij zijn team. "Ik kon tijdens de etappe niets eten of drinken en ik had gewoon niets over in mijn benen. Ik ben erg teleurgesteld, want de ploeg reed goed en we waren op zoek naar kansen in het tweede deel van deze wedstrijd." 

De jonge klimmer moest één van de luitenanten van Tom Dumoulin worden in de bergen, maar zag zijn Nederlandse kopman al snel afstappen door een valpartij. Zelf trok Vervaeke in de achtste rit mee in de aanval. 

"Erg jammer voor Louis en de ploeg, want hij reed een sterke Giro", aldus ploegleider Marc Reef. "Hij voelde zich tijdens de rit helemaal leeg en kon niet meer verder. We zullen blijven vechten met de vijf jongens die overblijven om nog kansen te grijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties