Evenepoel mag opnieuw mee naar Hammer Series en krijgt belangrijke rol op eerste dag

Evenepoel mag opnieuw mee naar Hammer Series en krijgt belangrijke rol op eerste dag
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tijdens het eerste weekend van de Hammer Series in het Noorse Stavanger was de youngster van Deceuninck-Quick.Step al erbij en ook in het Nederlandse Limburg is Remco Evenepoel van de partij. Meer nog: zijn ploeg rekent op hem om de nodige punten te verzamelen.

Ook in Limburg zal het drie dagen volle bak zijn en dat wordt niet simpel, beseft sportdirecteur Tom Steels. "Ik denk dat we op de eerste dag het meest kwetsbaar zullen zijn", vreest de voormalige sprinter vooral de klimkoers van vrijdag. "Het zal zwaar zijn, met twee lastige secties en geen tijd om te herstellen."

VOOR WINST GAAN IN SPRINTKOERS

Steels houdt er rekening mee dat Deceuninck-Quick.Step er als blok minder goed voor de dag komt. "Misschien kunnen enkel Remco Evenepoel en Michael Morkov punten pakken en een goede positie behouden. Onze kansen zullen groeien in het tweede event, waarin we onze overwinning uit Stavanger willen herhalen."

Het plan is dus om geleidelijk aan steeds sterker te worden in de loop van het weekend. "Met Dries Devenyns die ons vervoegt in de laatste rit, hebben we een heel sterk team om een goede uitslag te behalen in de ploegentijdrit." Naast Evenepoel bestaat de voltallige selectie van Deceuninck-Quick.Step dus uit Devenyns, Jakobsen, Lampaert, Martinelli en Morkov.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties