Mentaal oplapwerk vereist bij Simon Yates: "Hij was er kapot van"

Matt White zeker dat Simon Yates over desillusie van Giro heen geraakt

Mentaal oplapwerk vereist bij Simon Yates: "Hij was er kapot van"
Foto: © photonews

Een miezerige achtste plaats op acht minuten van de winnaar. Dat is hoegenaamd niet waar Simon Yates voor naar de Ronde van Italië gegaan was. Met zijn Vueltazege op zak was de Brit vooraf één van de favorieten, maar hij kon de verwachtingen op geen enkel moment waarmaken.

Tot die vaststelling moest ook zijn sportdirecteur Matt White komen. "We hebben de lat heel hoog gelegd", zegt de Australiër aan VeloNews. "Voor sommigen is de top tien in een grote ronde een unieke verwezenlijking. Voor een jonge man die al een grote ronde gewonnen heeft en de Giro grotendeels domineerde vorig jaar, was het ontgoochelend."

EERLIJKE ANALYSE

Dat was nochtans niet het woord dat Yates zelf liet vallen. De klassementsman had het over een 'hartverscheurende' Giro. "Hij was er kapot van omdat hij zich heel goed had voorbereid en ervan overtuigd was dat hij de Giro kon winnen. Hij probeert het niet te minimaliseren. Hij is gewoon eerlijk."

De enige mogelijke conclusie is volgens White klaar en duidelijk. "Hij was gewoon niet op zijn best. Je moet ervan leren." Het geloof in Yates blijft wel intact. "Hij is 26 en heeft al een grote ronde gewonnen. Dat zal niet zijn laatste zege in een grote ronde zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties