Supertalent van UAE blijft de zeges opstapelen: "Ik was me bewust van het hoge niveau"

Supertalent van UAE blijft de zeges opstapelen: "Ik was me bewust van het hoge niveau"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Philipsen zit wel goed bij UAE: het beste wat hij kan doen is stelen met de ogen. Hoewel hij zelf een heel ander type is, hoeft hij hiervoor alleen maar naar ploegmaat Tadej Pogacar te kijken. De 20-jarige neoprof is nu ook Sloveens kampioen tijdrijden.

In zijn eerste jaar bij de profs is Pogacar meteen een echte winnaar. Het begon in de Ronde van de Algarve waar hij een rit, het jongerenklasssement en het eindklassement won. Vervolgens was hij ook de beste jongere in de Ronde van het Baskenland.

Dan kwam er de Ronde van Californië waar hij de oogst uit de Ronde van de Algarve netjes over deed, maar dan op WorldTour-niveau. Voorbije vrijdag reed Pogar ook naar de Sloveense titel in het nationaal tijdritkampioenschap. Mohoric en Tratnik, toch twee ervaren mannen, werden respectievelijk op 29 en 45 seconden gezet.

In het tweede deel ging ik zo hard als ik kon 

"Ik was me bewust van het hoge niveau van de concurrenten", zegt Pogacar in een mededeling. "In het bijzonder door de deelname van Mohoric en Tratnik. Maar ik was goed getraind en had hard gewerkt na de Ronde van Californië. In het eerste deel reed ik dicht tegen de limiet en in het tweede deel ging ik zo hard als ik kon. Ik ben heel tevreden met mijn prestatie en deze mooie nationale titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties