Evenepoel laat zich niet van de wijs brengen door superlatieven: "Ik richt mij op de volgende doelen"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Sint-Niklaas
| 4 reacties
Evenepoel laat zich niet van de wijs brengen door superlatieven: "Ik richt mij op de volgende doelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn demonstratie in de Hammer Series wacht alweer de volgende uitdaging op Remco Evenepoel en dat is meedoen voor het klassement in de Baloise Belgium Tour. Geen simpele zaak, beseft de youngster, maar hij zal wel volop gesteund worden. Ondertussen blijft hij met de voeten op de grond.

Strijden voor de eindzege in de Baloise Belgium Tour is minder evident dan het op het eerste zicht lijkt. "Er vallen veel bonificatieseconden te rapen. Dat maakt het moeilijk. Er zal stress zijn in het peloton. Het is gevaarlijk om eens een rit niet mee te doen. Tim Wellens is sowieso één van de favorieten. De crossers doen het hier ook altijd wel goed."

VRIENDEN NEMEN STUDIEBREAK

De tijdrit van vrijdag in Grimbergen moet een mooi moment in zijn loopbaan worden. "Heel veel familie en vrienden komen kijken. Sommigen zullen er een studiebreak voor nemen. Dat is wel leuk. Ik heb mij goed voorbereid. De vorm is er."

BK TIJDRIJDEN VOLGEND GROOT DOEL

En of die er is. Evenepoel maakte enorme indruk door zwaar uit te pakken in de Hammer Climb. José De Cauwer liet ook in Sint-Niklaas nog eens de termen 'wereldprestatie en 'fenomenaal' vallen. "Dat is fijn om te horen. Persoonlijk ben ik daar zelf niet zo mee bezig. Ik richt mij op de volgende doelen die op mij wachten. Het BK tijdrijden in de eerste plaats en deze week ook een beetje."

Deceuninck-Quick.Step draagt in de BBT de verantwoordelijkheid. "Ik denk dat we de druk aankunnen. Iedereen is er klaar voor. Het is fijn te weten dat het een parcours is dat mij ligt en dat ik een rol van betekenis kan spelen." De recente contractverlengingen van zijn teamgenoten stellen Evenepoel ook optimistisch. "Het werkt goed in de ploeg. Het is dan ook heel motiverend om te zien dat er anderen bijtekenen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties