Ex-bondscoach onder de indruk: "Evenepoel bevestigt dus wat we van hem verwachtten"
Redactie
| 5 reacties

Kevin De Weert ziet Remco Evenepoel bevestigen in de Baloise Belgium Tour

Ex-bondscoach onder de indruk: "Evenepoel bevestigt dus wat we van hem verwachtten"
Foto: © photonews

De jonge Remco Evenepoel ontpopte zich tot dé smaakmaker van de Baloise Belgium Tour. Volgens Lotto Soudal-performance manager en ex-bondscoach Kevin De Weert is dat de bevestiging wat van hem verwacht wordt.

Lotto Soudal pakte in de Ardennenrit en de tijdrit twee overwinningen met respectievelijk Victor Campenaerts en Tim Wellens, maar vooral de straffe prestatie van Remco Evenepoel blijft iedereen bij. "We hebben de afgelopen dagen een verbluffende Evenepoel gezien", vertelt Kevin De Weert in gesprek met Sporza

"Het is nu al sinds de Hammer Series in Limburg dat hij zich toont bij de profs, al liet hij voordien ook wel mooie dingen zien. Ik ken hem al van voor hij renner werd. Hij kwam binnen met het klimproject en ik heb heel zijn evolutie mogen meemaken."

"Het is een heel aangename jongen met de voetjes stevig op de grond"

De performance manager van Lotto Soudal is vol lof over het jonge wonderkind van Deceuninck-Quick.Step. "Het is een heel aangename jongen met de voetjes stevig op de grond. Al is er wel niemand anders die dit op 19-jarige leeftijd kan. Vorig jaar werd hij Europees kampioen op de weg met 10 minuten voorsprong, werd hij wereldkampioen en pakte hij de Europese en wereldtitel in het tijdrijden. Hij bevestigt dus wat we van hem verwachtten."

Ploegleider Klaas Lodewyck benadrukte nogmaals dat de eerste twee jaren er zijn om te leren. Maar wat volgt er nu nog? "Ik denk vooral dat ze hem goed moeten begeleiden. Maar daar zijn ze bij Deceuninck-Quick.Step al heel goed mee bezig. Met mensen als Vanmol is hij heel goed omringd. Laat hem nu maar rustig voortgroeien en dan zien we wel waar het schip strandt", besluit De Weert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties