Valverde zowaar gevloerd door jonge Ineos-renner in sprint bergop, leiderstrui blijft wel bij de wereldkampioen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ivan Sosa haalt ritzege binnen na sprint tegen Valverde

Valverde zowaar gevloerd door jonge Ineos-renner in sprint bergop, leiderstrui blijft wel bij de wereldkampioen
Foto: © photonews

De derde dag in de Route d'Occitanie was opnieuw voer voor de mannen van het klassement. Leider Alejandro Valverde kon zich dus niet wegsteken en dat deed hij ook niet. Hij leek op weg naar een goede zaak, maar Ivan Sosa had toch nog wat meer over aan de meet.

Sivakov maakte in de finale de sprong naar voren en kwam zo bij de drie overgebleven renners uit de vroege vlucht. Dat waren Peters, Dupont en Rodriguez. Om het vol te houden tot aan de aankomst, waren er nog wel wat inspanningen nodig. Dupont haakte als eerste af.

De groep der favorieten kwam steeds dichterbij en zag de leiders in de slotkilometers voor zich rijden. Sivakov en Peters werden voorbij gereden. Rodriguez had nog geen zin om op te geven en schudde nog een versnelling uit zijn benen.

RODRIGUEZ DIENT ALS SPRINGPLANK

De Spanjaard werd op iets minder dan twee kilometer van de streep bij de lurven gevat door de favorieten. Die bleven overigens ook maar met vijf over: Dombrowski, Uran, Valverde, Sosa en Dunbar. Sosa gebruikte Rodriguez als springplank om meteen te demarreren.

SNEDIGE VERSNELLING SOSA

Enkel Uran kon met Sosa mee. Valverde ging in zijn eentje op zoek naar dit duo. Het kostte behoorlijk wat moeite om de kloof te dichten, maar het lukte de wereldkampioen uiteindelijk wel. In de laatste honderden meters ging Valverde vanop de kop controleren. De versnelling van Sosa was toch te snedig om er overheen te kunnen. De renner van Ineos won zo de rit. Valverde houdt wel acht seconden op hem over in het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties