Belgische ex-prof van Cofidis en Silence-Lotto richt nieuwe vereniging voor Belgische renners op

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische ex-prof van Cofidis en Silence-Lotto richt nieuwe vereniging voor Belgische renners op
Foto: © photonews

In België is er met dank aan ex-renner Staf Scheirlinckx een nieuwe vereniging opgericht die de belangen van de Belgische profs gaat vertegenwoordigen: de Belgian Professional Cycling Association (BPCA).

Een dag voor het BK van komende zondag in Gent zullen afgevaardigden van rennersvakbond CPA de renners alle uitleg geven over de voordelen van de nieuwe vereniging die opgericht werd door voorzitter Gianni Bugno en ex-prof Staf Scheirlinckx (ex-Cofidis, Silence-Lotto en Veranda's Willems). 

"Nadat Sporta opstapte, hebben wij actie ondernomen om de vertegenwoordiging van de Belgische profwielrenners in CPA te waarborgen en een sterke en onafhankelijke vereniging op te starten in het land", aldus Bugno tegenover Sporza

"Staf zet zich volop in voor het welzijn van zijn collega's en landgenoten" - Gianni Bugno

"Ex-profrenner Staf Scheirlinckx verricht schitterend werk om dit doel te verwezenlijken. Staf heeft al voor ons gewerkt als afgevaardigde voor het protocol bij extreme weersomstandigheden bij meerdere wedstrijden en hij heeft verschillende renners geholpen met uiteenlopende problemen. Hij zet zich volop in voor het welzijn van zijn collega's en landgenoten."

België is overigens niet het enige land waar zo'n vereniging in de nabije toekomst tot stand komt. "Momenteel wordt ook werk gemaakt van nieuwe verenigingen in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Polen en Duitsland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties