Campenaerts ruim een jaar voor de Olympische Spelen al bezig met praktische voorbereidingen: "Ik ga voor goud"

Redactie
| 0 reacties
Campenaerts ruim een jaar voor de Olympische Spelen al bezig met praktische voorbereidingen: "Ik ga voor goud"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Olympische Spelen van Tokio 2020 staan al een tijdje in het rood aangeduid in de agenda van Victor Campenaerts. Het zware parcours dat de werelduurrecordhouder in Japan te wachten staat, schrikt hem bovendien niet af.

Er is niet alleen het warme en vochtige klimaat in Japan, maar er zal ook stevig geklommen worden in de olympische tijdrit. De mannen rijden twee rondjes van telkens 22,1 kilometer. Daarin zit telkens een klim van 5,4 kilometer (4% gemiddeld) en een klim van 2 kilometer (4,5% gemiddeld). 

Ondanks het feit dat Campenaerts geen klassementsrenner is, schrikt die zware proef tegen de klok hem zeker niet af. "De Spelen in Tokio zijn al een hele tijd een groot doel voor mij. Ik ga voor goud. Dat wordt een heel zware uitdaging, maar met minder zal ik ontgoocheld zijn", zegt de Europese kampioen tijdrijden in HLN. 

Stageplek

Ondertussen is de Lotto Soudal-renner al volop bezig met de voorbereidingen op Tokio. Hij zoekt dan ook nog een locatie voor een hoogtestage in aanloop naar de Olympische Spelen. "Er zijn opties op zes uur rijden van de wedstrijdsite, maar misschien vind ik nog iets op Mount Fuji, waar het parcours ligt. Dan kan ik zelfs op de dagen voor de races nog een keer op hoogte slapen", besluit Vocsnor

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties