Na Rio ook in Tokio een medaille? "Ik leg mezelf sowieso veel druk op"

Redactie
| 1 reacties
Na Rio ook in Tokio een medaille? "Ik leg mezelf sowieso veel druk op"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Drie jaar geleden pakte ze brons op de piste, maar Jolien D'hoore gaat op de Spelen van 2020 in Tokio opnieuw op zoek naar een medaille. "Dat is opnieuw het grote doel", zegt de Oost-Vlaamse.

D'hoore werd vorig jaar derde in de omnium en kaapte zo de bronzen plak weg. "Dat zijn hele mooie herinneringen. Telkens het over de Olympische Spelen gaat, denk ik eraan", vertelt D'hoore in gesprek met Sporza.

"Nu vertrekken we weer vanaf nul voor Tokio. Uiteraard hoop ik om nog een keer in de medailles te eindigen. Dat is opnieuw het grote doel. Na het brons in Rio zal ik meer aandacht krijgen, maar voor mezelf verandert er weinig. Ik leg mezelf sowieso veel druk op."

Ploegenachtervolging

Onze landgenote hoopt volgend jaar ook deel te nemen aan de ploegenachtervolging. "Dat zou mooi zijn voor het Belgische baanwielrennen. Daarnaast is er ook de ploegkoers met Lotte Kopecky. Een van ons tweeën zal ook het omnium rijden, de sterkste van het moment."

Belangrijk weetje: de omnium, de discipline waarin D'hoore brons pakte, zal in Tokio in een ander jasje steken. "Je kan het niet meer vergelijken met 2016. Toen reden we twee dagen, nu werken we 4 onderdelen op een dag af. Het zijn wel vooral groepsonderdelen en die liggen me beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties