Wout Van Aert voor zijn vuurdoop en openingsrit: "Hectische dagen achter de rug"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 32 reacties
Wout Van Aert voor zijn vuurdoop en openingsrit: "Hectische dagen achter de rug"
Foto: © photonews

Wout Van Aert beleeft zijn vuurdoop in de Ronde van Frankrijk. De drievoudige wereldkampioen veldrijden ziet de etappe van zaterdag in een sprint eindigen en daarin moet hij een belangrijke rol spelen voor Dylan Groenewegen.

"De eerste dagen zijn hectisch geweest. Er is heel veel aandacht voor deze koers, dus ik ben blij als we mogen koersen", vertelde Van Aert vlak voor de start bij Sporza. "Er is veel volk en er zijn veel aanmoedigingen. Bij een gewone koers kom je dag ervoor aan, maar nu is het van het één naar het ander, dus dat is wel apart."

Ondanks het uitje naar de Muur en de Bosberg verwacht Van Aert een sprint. "Ik denk dat de kans klein is dat er geen sprint komt. De klassementsploegen en de sprintersploegen willen een gecontroleerde rit. De lastige passage in Overijse? Ik denk niet dat het de sprint zal hypothekeren, maar het zal wel lastiger worden. In die fase van de koers wordt er snel gereden en dat zal alle sprinters extra moe maken."

Meteen voor Groenewegen

Jumbo-Visma zet dus meteen in op sprinter Dylan Groenewegen. "We hebben gisteren de laatste vijf kilometer verkend. Vanaf daar is het breed, het is goed dat ze aan de veiligheid gedacht hebben. De aankomst stijgt meer dan je zou denken. Het is een lastige sprint - op de kracht - dus echt iets voor Dylan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties