23-jarige winnaar van Volta Limburg stopt na dit seizoen noodgedwongen met koersen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
23-jarige winnaar van Volta Limburg stopt na dit seizoen noodgedwongen met koersen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 23-jarige Zwitsers Patrick Müller (Vital Concept - B&B Hotels) is aan zijn laatste maanden in het profpeloton bezig. Aanhoudende pijn in zijn linkerbeen is de oorzaak van zijn vroegtijdig afscheid van de wielersport.

Amper 23 jaar is Patrick Müller, maar na dit seizoen is hij wielrenner af. De winnaar van de Volta Limburg van dit jaar blijft op de sukkel met aanhoudende pijn aan zijn linkerbeen. De Zwitserse renner ging al onder het mes, maar een operatie hielp niet. 

"Met veel droefheid deel ik jullie mee dat 2019 mijn laatste jaar als wielrenner is", klinkt het. "Sinds ik bij de juniors koers, kamp ik met hevige pijn in mijn linkerbeen. Afgelopen lente ging ik onder het mes, maar dat hielp niet. Doorgaan als profrenner is dan ook geen optie voor mij."

Het is dan misschien wel het einde van zijn profcarrière als renner, maar Müller blijft niet bij de pakken zitten. Hij gaat rechten en economie studeren aan de universiteit van Winterthur. "16 jaar lang heb ik helemaal geleefd voor mijn sport. Ik kende niets anders dan koers. Maar nu is het tijd voor iets anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties