Kopecky kopvrouw in wegrit en treedt eerst aan in historische wedstrijd: "Geen idee wat we mogen verwachten"

Kopecky kopvrouw in wegrit en treedt eerst aan in historische wedstrijd: "Geen idee wat we mogen verwachten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het EK belooft dit jaar toch wel iets speciaal te worden. Al was het alleen al omdat er voor het allereerst een gemengde ploegentijdrit, oftwel de team relay, doorgaat. België kan in deze discipline rekenen op Lotte Kopecky. Al kan zij ook moeilijk voorspellen wat er allemaal gaat gebeuren.

Samen met Sanne Cant, Sophie De Vuyst, Thomas De Gendt, Lawrence Naesen en Otto Vergaerde behoort Kopecky tot het Belgische team voor de ploegentijdrit. "Ik heb geen idee wat we mogen verwachten. Zowel de mannen en de vrouwen rijden een ploegentijdrit, daarna worden de tijden bij elkaar opgeteld", legt de renster van Lotto Soudal het format uit in GvA.

GEEN SPECIFIEKE TRAININGEN

België start zeker niet als topfavoriet. "Precies omdat zo'n wedstrijd nog nooit heeft plaatsgevonden, is het gissen welke landen zich voor dit onderdeel intens hebben voorbereid. We hebben geen specifieke trainingen gedaan, maar het is logisch dat we voluit zullen gaan."

Zaterdag komt het grote moment voor Kopecky er pas echt aan. Dan is ze het speerpunt bij uitstek in de vrouwenkoers. "Het stoort me niet dat er voor de wegrit best wat druk op mijn schouders rust. We rijden op een vlakke omloop en de kans bestaat dat het tot een spurt met een grote groep zal komen. Als sprintster kijk ik daar natuurlijk naar uit." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties