In schaduw van zijn kopman kan Tim Declercq serieuze sollicitatiebrief overmaken aan de bondscoach

In schaduw van zijn kopman kan Tim Declercq serieuze sollicitatiebrief overmaken aan de bondscoach
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gezien de topprestatie van menig Belgisch wielrenner zou Rik Verbrugghe met zijn ogen dicht negen man kunnen selecteren die allemaal in aanmerking komen voor een rol als kopman. Maar zo zal de selectie niet ingedeeld worden, heeft de bondscoach al laten verschijnen.

Verbrugghe wil een echte ploeg aan de start van het WK brengen. Wat wil zeggen: er zullen ook helpers bij zijn. Laat ons al eens beginnen met er één te zoeken. Er is er eentje die in de Ronde van Spanje al een ferm visitekaartje heeft afgegeven: Tim Declercq.

El Tractor wordt bij Deceuninck-Quick.Step geroemd om zijn niet aflatende inzet en zijn bereidheid om urenlang op kop van een peloton te knallen. Ook tijdens een ontsnapping kan hij van goudwaarde zijn. Dat is nog maar eens gebleken tijdens de rit in de Vuelta die gewonnen werd door Philippe Gilbert.

ZEGEN VOOR KOPMAN

Declercq heeft de capaciteit om lang in een wedstrijd mee te gaan. Dan is het voor een een renner met het potentieel om het af te ronden een zegen om er zo iemand bij te hebben. Een Declercq die dan nog zijn ziel uit het lijf kan rijden om bijvoorbeeld de kloof op een ander groepje te dichten, kan cruciaal zijn voor het eindresultaat.

Bovendien zit je met het gegeven dat Philippe Gilbert wellicht toch wel kopman nummer één zal zijn na zijn recente demonstratie in de Vuelta. Hij deelt die status op zich met Van Avermaet. Het kan evengoed zijn dat die momenteel ook in supervorm verkeert op hoogtestage, maar winnen op hoog niveau heeft de CCC-renner dit jaar nog niet gedaan.

MET GOEDKEURING VAN GILBERT

Het zou niet onlogisch zijn als Philippe Gilbert nog dat tikkeltje hoger staat in de hiërarchie en hoewel die na dit jaar weggaat bij Deceuninck-Quick.Step, zal hij er zijn ploegmaat graag nog wel bij hebben op het WK. Een nadeel kan zijn dat er niemand nodig is om zoals in een grote ronde urenlang aan kop te vlammen. We mogen hopen dat België zich van te veel verantwoordelijkheid onthoudt, maar een Declercq is altijd een nuttige pion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties